Ik ben woningzoekende

Er worden in Purmerend in totaal 200 tijdelijke woningen geplaatst. Van deze woningen worden er 60 verhuurd via loting onder Purmerendse mensen. 
Wat handig is om te weten voordat je je gaat inschrijven:

  • De woning betreft een studio van ongeveer 25 m².
  • De huurprijs is € 500,- per maand, excl. servicekosten
  • Het huurcontract is voor maximaal 2 jaar. Dit betekent dat het huurcontract na twee jaar eindigd. Je bent zelf verantwoordelijk voor het zoeken van een woonplek na deze periode.
  •  Op dit moment zijn er alleen nog tijdelijke woningen beschikbaar voor alleenstaanden.

Loting
Er zijn veel mensen die graag een tijdelijke woning willen huren. Door je inschrijving komt je naam op een lijst te staan. Bij de oplevering van een nieuw project wordt 30 % van de woningen via loting voor verhuur aangeboden. Uit de totale lijst met aanmeldingen worden de gelukkigen geloot. Dit is een geautomatiseerd proces. Alle mensen die zich hebben aangemeld ontvangen vervolgens een bericht. 

Aanmelden

Op dit moment is aanmelden voor een tijdelijke woning niet mogelijk.

Bekend bij AOP of WMO?

Heb je met spoed een woning nodig en ben je bekend bij het Algemeen Opvangcentrum Purmerend (AOP) of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), dan val je mogelijk onder de 70 % van de woningen die direct worden toegewezen. Neem in dat geval contact op met jouw contactpersoon bij het AOP of de Wmo.