Purmerend woonnieuws

Subscribe to Purmerend woonnieuws feed
Newsfeed
Updated: 49 min 48 sec ago

Maak een virtuele wandeling door het Wheermolen-Oost van de toekomst

Gemeente Purmerend en Intermaris willen de wijk Wheermolen-Oost opknappen. Samen met bewoners, organisaties en ondernemers in de wijk is een concept ontwikkelplan gemaakt. Naast het renoveren of vervangen van woningen en het opknappen van de openbare ruimte, is de bedoeling dat Wheermolen-Oost straks gemengd, gezond en nóg gezelliger is. Het concept globaal ontwikkelplan wordt in juni voor het eerst met de gemeenteraad besproken.

Intentieovereenkomst voor 80 tot 100 nieuwe woningen in Wagenweggebied

Op 26 mei heeft het college besloten om samen met de eigenaar van Wagenweg 12, Joscor Vastgoed Holding, een intentieovereenkomst te sluiten. Doel van deze intentieovereenkomst is om te onderzoeken of er 80 a 100 appartementen met bijbehorende parkeergelegenheid in het Wagenweggebied kunnen worden ontwikkeld. De komende maanden werkt de ontwikkelaar Campanille Vastgoed Ontwikkeling uit Alkmaar de ideeën verder uit.

Plan voor 340 woningen in Kwadijkerpark

Begin mei heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met een intentieovereenkomst met de Prinsenstichting, woningstichting Rochdale en gebiedsontwikkelaar AM. In deze overeenkomst spreken de partijen met elkaar af om het plan voor zo’n 340 woningen, waarvan grofweg 100 sociale huurwoningen en 240 woningen in de vrije sector, verder uit te werken. De woningen zijn een aanvulling op de eerder gebouwde woningen en voorzieningen voor cliënten van de Prinsenstichting.